Društvo

Svečana sednica pretvorila se u “skupštinu iznenađenja” sa zahtevom za smenu predsednice

U skupštini opštine Merošina ni svečane sednice ne mogu da prođu bez turbulencija. Nova većina tražila je smenu predsednice Skupštine, na šta je ona odlučila da istu prekine do daljnjeg. Odbornici se sa tom odlukom nisu složili i odlučili su da nastave sa radom bez njenog prisustva. Za to vreme u sali Narodne biblioteke održana je svečanost povodom Dana opštine, kojoj su prisustvovali brojni gosti, kao i predsednik opštine Merošina Saša Jovanović.

Predsednik Opštine sa zvanicama, foto Merošinske Vesti

Povodom proslave Dana opštine Merošina za 9 sati bila je zakazana svečana i radna skupština sa formalnim dnevnim redom, međutim u dopuni dnevnog reda većina odbornika zahtevala je smenu predsednice Skupštine Sanje Stajić.

Nakon dopune, predsednica je odredila pauzu, a zatim pisano obavestila odbornike da se sednica prekida i da će o nastavku biti blagovremeno obavešteni.

Međutim, dvadeset dvoje odbornika nakon dva sata pauze, odlučili su da nastave sa radom, jer smatraju da je prisustvo većine odbornika dovoljnoo za nastavak sednice. Oni su u nastavku usvojili novi dnevni red sa dve nove tačke i to o smeni i postavljenju novog sekretara i predsednika Skupštine.

Obe strane tvrde da rade po zakonu, a ovo je osmo pretumbavanje skupštinske većine u ovom mandatu. Svaki pokušaj da se tačno odredi koje stranke i grupe građana čine većinu bio bi uzaludan posao, jer nema odbornika koji barem jednom u toku svog mandata nije činio skupštinsku većinu.

Ključne reči

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Говеда-све ово треба најурити у неки камнеолом да ваде камен и да им се одзме све што су покрали – прави бандити

  2. Говеда-све ово треба најурити у неки каменолом да ваде камен и да им се одузме све што су покрали – прави бандити

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close