Magazin

Ovog leta goreće Kušadasi!!!

Niška agencija LORD TRAVEL organizovala je info-turu Kušadasi-Istanbul, kako bi turističke radnike iz skoro svih većih gradova naše zemlje upoznala sa smeštajnim kapacitetima za letovanje u Kušadasiju. Sjajna atmosfera, dobro druženje i lepo vreme upotpunili su fantastičan opšti utisak, da će ovog leta GORETI KUŠADASI!!!

Inače, Kušadasi je primorski grad i veoma popularno letovalište u Turskoj. Nalazi se na obali Egejskog mora. Nekada mali ribarski gradić, danas je nezaobilazna letnja destinacija turista iz čitavog sveta. Dovoljno je reći da grad broji oko 70.000 žitelja, dok tokom letnje sezone u Kušadasiju boravi i do milion turista. Savremeni naziv grad je dobio po poluostrvu na izlasku iz centra grada, koje je pre spajanja sa obalom bilo ostrvo – Ostrvo golubova. Naziv je zapravo kovanica od dve reči – ptica (turski: kuš/kuş) i ostrvo(ada).

U ponudi Lord Travela, ove sezone u Kušadasiju su hoteli za svačiji džep, ali i svačiji ukus. Od pansiona sa doručkom u centru grada do prostranih resorta i hotela za čitavu porodicu na bazi all inclusive usluge, bližih ili udaljenijih od centara grada, na vidikovcu prema pučini ili pored samog mora. Raznovrsnost ponude garantuje idealan odmor za sve.

Za ljubitelje plaža preporučujemo hotele na Long biču ili Kuštur plaži, za one koji preferiraju buđenje uz zvuk talasa preporučujemo hotele pored Lejdis biča, za one koji su željni noćnog provoda savetujemo hotele u centru samog Kušadasija, a za one sa malo dubljim džepom fantastične hotele sa 5 zvezdica.

Kada kažemo letovanje za sve, to znači da Kušadasi pored prelepih plaža i hotela, nudi i pregršt drugih atraktivnih sadržaja koji će vaše letovanje učiniti nezaboravnim. Ako želite da uživate u ekstremnim sportovima imate zaista fantastične akcije, u kulturnom turizmu moguće je obići čuveni Efes, nedaleko su i Didim i Milet, takođe  organizuju se i izleti na Pamukale sa Hijerapolisom. Što se dnevne zabave tiče u ponudi je i fantastični Aqua park za decu, a zašto ne i odrasle. Ukoliko ste pak raspoloženi za šoping onda je Kušadasi pravo mesto za vas, mnoštvo prodavnica u staroj čaršiji, Outlet park i pijaca sredom.

Pored obilaska hotela, članovi ekspedicije Info-tura Kušadasi-Istambul imali su prilike da se upoznaju sa gastronomskim specijalitetima, fenomenalnom uslugom i ljubaznošću domaćina. Poseban akcenat domaćini stavljaju na gostoprimstvo, pa se u svakom delu grada osećate prijatno i dobrodošlo, od ugostitelja, konobara pa do taksista i vozača u javnom gradskom prevozu, popularnom dolmušu.

Nadaleko čuveno tursko gostoprimstvo, ekspedicija Lord Travela, samo je potvrdila poseti Istambulu, gradu na dva kontinenta, impozantnom u svakom smislu.

Ljubaznošću vodiča i organizatora agencije LORD TRAVEL, članovi ekspedicije imali su priliku da se provozaju istambulskim metroom, probaju najrazličitije gastronomske i poslastičarske specijalitete, prošetaju Taksimom (centralnim gradskim trgom), krstare Bosforom, obiđu stari grad sa svim njegovim sadržajima i nezaobilaznom Kapali čaršijom.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close