DruštvoIstaknute

Deca iz Devče i Čubure od septembra će lakse i lepše putovati do škole

Novo kombi vozilo marke “Fiat” za prevoz školske i predškolske dece iz Devče i Čubure, uručeno je predstavnicima lokalne samouprave u Merošini. Vozilo je deo donacije ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Foto Merošinske Vesti

Donacija je iz projekta  unapređenja zdravog materizma, kao pomoć našoj opštini koja spada u nerazvijene sa malom stopom priraštaja. Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku je prepoznalo našu potrebu da olakšamo prevoz dece predškolskog i školskog uzrasta iz zabačenih sela  do škole i vrtića. Mi smo uradili dobar projekat, koji je ocenjen najvišom ocenom i današnja donacija u mnogome će olakšati prevoz dece iz onih sela koja nisu dobro pokrivena “Niš-ekspresovim” linijskim prevozom“-kaže predsednica privremenog organa Sanja Stajić.

Vrednost čitavog projekta je oko 7,5 miliona dinara, a pored kombi vozila za prevoz dece iz projekta “Put ka zdravom matrinstvu” obezbeđena je i oprema za Dom zdravlja. Odeljenje pedijatrije dobiće televizor i dva kompjutera, dok će odeljene ginekologije biti opremljenije za kolposkop i mikroskop.

 

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close