DruštvoKultura

Dan Osnovne škole “Jastrebački partizani” obeležen priredbom

Dan pobede nad fašizmom, Dan Evrope ali i Dan Osnovne škole “Jastrebački partizani”, obeležen je prigodnom priredbom, koju su priredili učenici i nastavnici. U prepunoj sali Narodne biblioteke u Merošini nastupili su učenici iz svih isturenih odeljenja, kao i dve folklorne grupe. Najuspešnijim učenicima na takmičenjima u proteklom periodu dodeljeni su prigodni pokloni. Priredbu su uz pesmu EKV-a, zatvorili učenici osmog razreda.

Priredbu je otvorio direktor škole Bojan Ilić prigodnim govorom i dodelom poklona najuspešnijim učenicima.

Za postignute rezultate i plasman na državno takmičenje nagrađeni su Aleksandra Kocić, Emilija Stević, Ana Sibinović, Anđela Tasić, Teodora Savić, Ilija Ilić i Filip Todorović, a Jovana Đurđanović, Đorđe Antić, Teodora Mladenović i Nikola Veljković za visok  plasman na okružnim takmičenjima.

Za ekipno prvo mesto na regionalnom “Tesla info kupu” nagrađeni su Veljko Đorđević, Magdalena Ristić, Dušan Čakić, Dušan Stojanović i Predrag Petrović, dok je individualno na međuregionalnom takmičenju Nikola Ristić zauzeo prvo mesto. Za učešće na državnom takmičenju “Dabar” nagrađeni su još i Đorđe Antić, Teodora Stanković i Jovana Janković.

Nakon dodele prigodnih poklona učenicima koji su ostvarili značajnije rezultate na okružnim takmičenjima, priredbu je otvorio nastup Anabele Mitić, a zatim su se na bini velike sale Narodne biblioteke smenjivali nastupi recitatora i dramskih sekcija. Aikido klub se predstavio atraktivnom demonstracijom ove borilačke veštine. Pesmom su se predstavile i Jovana Ilić, Kristina Osmanović i Aleksandra Kocić, dok je Danilo Mitić izveo jednu numeru na klavijaturi.

Lutkarska predstava “Različiti smo, ali ipak isti”, dramski prikaz “Krik” i odlomci iz predstava “Zona Zamfirova” i “Pop Ćira i pop Spira” prezentovali su izuzetan talenat učenika iz svih isturenih odeljenja osnovne škole.

Šarenilom nošnji i novim koreografijama publici su se na velikoj sceni predstavile i dve grupe folklorne sekcije Narodne biblioteke. Na kraju priredbe učenici završnih razreda u glas su zapevali pesmu “Zemlja” kultnog beogradskog sastava EKV i tako se na simboličan način oprostili od osnovne škole.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close