Društvo

ČEPENING: Nova kolica za Dom zdravlja Merošina

Na inicijativu Dalibora Mladenovića iz Kovanluka, Dom zdravlja Merošina, dobio je od humanitarne organizacije “Pomoć ugrženim Nišlijama” kroz akciju “Čepening”, nova invalidska kolica.

Dalibor je samoinicijativno kontaktirao ljude iz organizacije “Pomoć ugroženim Nišlijama” i upoznao ih sa uslovima u merošinskom Domu zdravlja. Oni su bili voljni da pomognu i pre sprovođenja akcije “Čepening” u Merošini.

U razgovoru sa direktorom Cvetkovićem saznali smo da Domu zdravlja mnogo šta nedostaje kako bi pružao adekvatnu zdravstvenu negu građanima, pa su iz humanitarne organizacije odlučili da daruju kolica i pre nego što krenemo u akciju prikupljanja čepova“-kaže Dalibor Mladenović.

Humanitarna organizacija “Čepening” i Dalibor Mladenović najavljuju nove akcije na teritoriji opštine Merošina i postavljanje punktova za prikupljanje plastičnih čepova na više lokacija.

U skorijem periodu očekujem da postavimo punktove na više lokacija kako bi se što više naših sugrađana uključilo u ovu akciju. Dovoljno je da svako od nas dnevno ubaci po 3 plastična zatvarača, pa da Dom zdravlja do bije još neko neophodno medicinsko sredstvo“- kaže Mladenović za Merošinske Vesti.

 

Punktovi bi u narednih nekoliko dana trebalo da budu postavljeni na najprometnijim mestima širom opštine i biće vidno obeleženi. Pozivamo sve sugrađane da malim doprinosom pomognemo ovu humanu akciju za bolje uslove u našem Domu zdravlja.

Grupa “Pomoć ugroženim Nišlijama” kroz akciju “Čepening” promoviše sakupljanje plastičnih čepova čijom se reciklažom nabavljaju ortopedska pomagala za one kojima su najpotrebnija.

Tekst je deo projekta „Upoznajte Merošinu“ koji je podržan od strane opštine Merošina u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close