Društvo

Anđela Stanković je republički prvak iz matematike!!!

Nakon vice šampionskog mesta iz poslovne ekonomije, Anđela Stanković iz Kovanluka, maturant Pravno-poslovne škole, osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike, održanom u Zrenjaninu.

Anđela je na takmičenju, održanom proteklog vikenda u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Zrenjaninu, osvojila maksimalan broj bodova i postala republička prvakinja iz matematike za 4. razred srednje škole.

Foto privatna arhiva

Kada Anđela Stanković radi zadatke tu nema mesta slučajnosti, pa ni maksimalnih sto poena nisu iznenađenje. Sigurna je, kaže u sebe i svoje znanje iz godine u godinu, a takmiči se od prvog razreda.

Nagrada iz matematike utoliko je značajna, jer se pre samo nekoliko dana vratila sa još jednog državnog takmičenja iz poslovne ekonomije, na kom je zauzela drugo mesto.

Gotovo sam bila sigurna da ću osvojiti neku nagradu, ali se nisam nadala da će to biti prvo mesto i da ću imati maksimalnih sto poena. Na takmičenju je bilo osam zadataka koje smo morali da rešimo za određeno vreme i odlično sam se snašla, ali je veliku ulogu u svemu odigralo i iskustvo koje imam, posebno kada se radi o tremi, jer je važno da na ovakvim takmičenjima treme ne bude, kako bi smo se lakše koncentrisali na zadatke i rad“-kaže Anđela.

I pored toga što ima jasno definisan cilj pred sobom kada se radi o takmičenjima, Anđela u životu ima jednu malu nedoumicu koje će, kaže, rešiti kada za to dođe vreme. Mada je na samom kraju srednjoškolskog obrazovanja ne može da se odluči kojim putem da krene dalje. U glavi joj se sve pomešalo kaže i dodaje da će se pravi put ukazati sam po sebi.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close