Naslovna Istaknute Šahisti su na potezu!

Šahisti su na potezu!

397
0
PODELI

Tradicionalni šahovski turnir biće održan u ponedeljak 4. i utorak 5. februara u Sali motela na Oblačinskom jezeru. Priljavljivanje takmičara na licu mesta do 15 sati, dok prva partija počinje u 15 sati i 30 minuta. Za pobednike su obezbeđeni prigodni pehari i medalje.

Šahovski turnir na Oblačinskom jezeru, pod sloganom FIDE, Gens una sumus- Jedan smo rod, trajaće dva dana. Prvog dana, 4. februara, igraće se po ubrzanom tempu 15 minuta po igraču. Prve partije počinju u 15 sati i 30 minuta, nakon prijavljivanja i izvlačenja parova.

Po istoj satnici igraće se i drugog dana, ali će šahisti imati manje vremena za razmišljanje. Utorak 5. februar rezervisan je za brzopoteznu igru, 5 minuta po igraču. Sistem parovanja i drugog dana zavisi od broja prijavljenih igrača.

Pokrovitelj turnira je opština Merošina i predsednik Saša Jovanović. Za pobednike su obezbeđeni pehari i medalje. Organizatori pozivaju sve ljubitelje ove igre da se prijave u što većem broju i na taj način doprinesu kvalitetu turnira i promociji šaha u našoj opštini.

FIDE je skraćenica Svetske šahovske federacije. FIDE je danas sa 161 zemljom članicom, najdinamičnija sportska organizacija na svetu. Ona spaja žene i muškarce različitih rasa, vera i političkih uverenja u zajedničkom cilju razvoja šaha među milionima šahista širom sveta. Njen moto je Gens una sumus (Jedan smo rod, Svi smo jedan narod).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here