Naslovna Društvo Sastanak sa potpredsednicom Vlade

Sastanak sa potpredsednicom Vlade

878
0
PODELI
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Predstavnica opštine Merošina na sastanku sa potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović ukazala je na nezadovoljstvo građana zbog niske cene eksproprijacije zemljišta na budućoj trasi Koridora ka Merdaru.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, sastala se na južnom kraku Koridora sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski i predsednicima i predstavnicima opština Svrljig, Aleksinac, Gadžin Han i Merošina.

Predstavnica opštine Merošina, Mirjana Vukman, na sastanku je ukazala na problem niske cene kvadrata u procesu eksproprijacije zemljišta na trasi novog autoputa od Niša, odnosno Merošine do Merdara.

Na sastanku se razgovaralo o rekonstrukciji puteva , železnice, radu inspekcijskih službi, rušenju nelegalno izgrađenih objekata i izgradnji autoputa od Niša do Merdara.

Dogovoren je i sastanak u Okrugu sa predstavnicima Ministarstva zbog uspostavljanja međumesnog autobuskog saobraćaja u Merošini, Doljevcu i Žitorađi po povoljnijim cenama.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, istakla je da će završetkom istočnog i južnog kraka Koridora 10, rekonstrukcijom pruge od Niša do Dimitrovgrada i Leskovca, kao i izgradnjom autoputa do Merdara, čija će izgradnja početi naredne godine, Niš poneti epitet „raskrsnice puteva“.

Tekst je deo projekta „Upoznajte Merošinu“ koji je podržan od strane opštine Merošina u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here