Naslovna Društvo Protivgradna zaštita opštine Merošina spremno dočekuje sezonu

Protivgradna zaštita opštine Merošina spremno dočekuje sezonu

871
0
PODELI
Sastanak predstavnika Opštine sa Službom protivgradne zaštite i strelcima

Za pet protivgradnih stanica na teritoriji opštine Merošina, sredstvima iz budžeta obezbeđeno 70 raketa, čija je vrednost preko 2,2 miliona dinara. Iz Službe protivgradne zaštite apeluju i na okolne opštine da obezbede dovoljan broj raketa za odbranu od gradonosnih oblaka.

Svaka od 5 raketnih stanica raspolaže sa 18 do 20 raketa. 70 raketa je obezbedila opština, a po 5 smo dobili od Republičkog hidro-meteorološkog Zavoda. Nikada nismo spremnije dočekivali sezonu protivgradne zaštite„-kaže za Merošinske Vesti diplomirani inženjer poljoprivrede Zoran Jović, stručni saradnik u odeljenju privrede.

On apeluje i na ostale opštine, da po ugledu na našu, obezbede dovoljan broj raketa kako bi nebo nad Merošinom bilo zaštićeno od gradonosnih oblaka, a usevi sačuvani.

U svakoj raketnoj stanici organizovana su dežurstva, dva obučena strelca dežuraju 24 sata.

Na vreme i sa dovoljnim brojem raketa spremno dočekujemo protivgradnu sezonu ove godine. Opština je za tu namenu obezbedila dovoljan broj raketa i obučenih strelaca, koji će štititi zasade u našoj Opštini. Preko 2,2 miliona dinara je vrednost raketa, ali će njihova upotrebna vrednost biti daleko veća, ukoliko uspemo da sačuvamo zasade, jer smo mi prevashodno poljoprivredna opština„-ističe Saša Jovanović, predsednik opštine Merošina.

Sistem protivgradne zaštite opštine Merošina, ove godine trebalo bi da obezbedi zaštitu ovogodišnjeg roda višnje i ostalih poljoprivrednih kultura i omogući bogate prinose domaćinstvima.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here