Naslovna Društvo Kritično širom opštine! (FOTO/VIDEO)

Kritično širom opštine! (FOTO/VIDEO)

1102
0
PODELI

Nakon obilnih padavina i veće količine snega koji je padao u prethodnoj nedelji nove nedaće stvara njegovo otapanje. Izlile su se reke i potoci širom opštine. Ugroženo više desetina domaćinstava.

Nisu ugrožena domaćinstva samo pored reka i potoka. Sneg koji se topi i kiša stvaraju jezera u poljskim uvalama, a zbog zapušene kanalizacije ugrožena su i dva domaćinstva u blizini škole u Merošini.

Situacija je loša, reka se po ko zna koji put izlila, noćas smo sa predsednikom opštine  dežurali čitave noći i odlučni smo da nakon ove situacije, odnosno kada se voda povuče prioritet bude čišćenje korita reka, na kome insistiramo poslednjih deset godina“-kaže Dejan Mitić predsednik MZ Merošina.

Pored kuća u Merošini , poplavljeno je nekoliko domaćinastava i u Balajncu, a slična je situacija i u Batušincu, Gradištu, Brestu, Jugbogdenovcu, Arbanascu, Aleksandrovu i ostalom selima.

Za 15 sati zakazan je sastanak Štaba za odbranu od poplava, čitave noći smo na terenu i bićemo tu nadalje da se na svaki način nađemo sugrađanima. Ekipe Direkcije su takođe na terenu tamo gde je najkritičnije“-kaže Saša Jovanović predsednik opštine Merošina.

Narednih dana očekuje se još padavina, koje uz nastavak otopljavanja snega, prete da situaciju učine još težom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here